Introvecka

Vecka 34 kom våra elever tillbaka efter sommarlovet och vi startade terminen med upprop för ettorna i Kulturama kl 13.00 och lite senare kom tvåor, treor och fyror till sitt upprop. Rektor Anders Adamson inledde med att hälsa välkommen och efter det så informerade CSN om viktiga regler kring närvaro, hemresor, RG-bidrag mm. På tisdagen hade vi olika program för olika årskurser. Ettorna hade stadsvandring för att bekanta sig med Örebro och hitta till viktiga platser som t ex resecentrum, café 019 och tillbaka till Tullängsskolan. Under dagen intervjuades även alla nya elever som ett led i vår insamling av ”nollbas” för framtida uppföljning av vårt utvecklingsarbete.

Kanoter

Tvåorna ägnade hela tisdagen till Idrott och Hälsa och paddlade kanot i Svartån halva dagen och tränade simning och livräddning på Eyrabadet den andra halvan. Treor och Fyror var på sina karaktärsämnen där de bl. a fick information och möjlighet att fixa med praktiska saker som arbetskläder, nycklar och inloggningsuppgifter.

Från onsdag så gick eleverna enligt sitt schema men med lite extra fokus på olika teman i de olika ämnena. Bland annat så jobbade/jobbar eleverna lite extra med studieteknik på de inledande lektionerna i svenska och på de första matematiklektionerna kom studie- och yrkesvägledaren samt kurator på besök för en ordentlig presentation av deras roll och funktion på skolan.

//Anna-Eva Olsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s