Mera processprat

var vart hurI veckan har jag haft flera möten med våra processledare. Jag kallar dessa möten för ”processprat”. Dessa möten ger oss chans att stämma av vad vi gjort i processerna, hur det blev och var vi är nu. Därifrån diskuterar vi vad som är nästa steg och hur vi ska göra det.  De processmöten jag haft denna vecka är:

 

  • BFL – där vi diskuterade hur vi ska fortsätta arbetet i kollegiet och vilket fokus vi ska ha nästa läsår.
  • ITS – hur jobbar vi vidare med de centrala direktiven samtidigt som vi bygger vidare där vi står.
  • Välbefinnande – hur jobbar vi förebyggande på grupp och individnivå med eleverna. Planerat för nytt upplägg kommande läsår.
  • 1-1 – hur går denna process ihop med ITS-processen kommande läsår, hur kan vi jobba vidare med personalens och elevernas lärande samt hur kan vi hitta inspiration och goda exempel från andra skolor/verksamheter?

En reflektion jag gör efter dessa processprat är att det finns så mycket vinster i att strukturerat och systematiskt prata med personer som kan och är engagerade i verksamheten i allmänhet och sin process i synnerhet. Jag ser att skolutvecklingsarbetet får bränsle och fart i och med dessa ”processprat” och driver utvecklingen (snabbare) framåt.

Efter påsk är det dags för processen Trygghet och sen återstår bara Mentorskap, Läsårshjul, Bemötande & Kommunikation och Stöd & Hjälpmedel. Efter det så har jag nått mitt egna mål – att ha minst ett processprat/termin/process.

/Anna-Eva Olsson, processledare Kvalitet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s